About

Ik werd geboren in De Lutte, een klein dorpje in Twente. De nuchtere houding en de Twentse saamhorigheid – noaberschop – inspireren me nog elke dag. Aan de Universiteit Twente studeerde ik toegepaste wiskunde en daarna bedrijfskunde. Daarnaast heb ik me verdiept in de experience economy en meer specifiek de toepassing van oorspronkelijke theorie van Joseph Pine in gezondheidszorg en IT.

AvV-20130425_1039(02)Gedurende mijn studie startte mijn eerste baan bij de Stichting ZCS; dit was een samenwerkingsverband van zorgorganisaties voor ontwikkeling, implementatie en beheer van IT systemen. Samen met drie collega’s hebben we deze stichting verzelfstandigd en zeven jaar later kocht PinkRoccade dit bedrijf om actief te worden in de gezondheidszorg. Bij PinkRoccade Healthcare heb ik 15 jaar mogen werken aan verbetering van de bijdrage van ICT aan de Nederlandse gezondheidszorg – waardoor het bedrijf 12x zo groot werd.

Daarna werkte ik voor het innovatienetwerk VitaValley en de sociale onderneming Vital Innovators. “We helpen” innovaties te ontwikkelen en te implementeren met als doel de kwaliteit van leven van ouderen, chronisch zieken en gehandicapten te verbeteren. Noaberschop is een belangrijk fundament.

Vervolgens was ik actief met UNIT4 Gezondheidszorg voor ICT-ondersteuning van zorgorganisaties en zorgverleners die zich richten op de kwetsbare mens. Dit realiseren we vanuit de doelen van die mens in relatie met zijn persoonlijke zorgnetwerk. Dan komt het erop aan dat we samen met onze klanten én hun cliënten en ketenpartners streven naar samenhangende, goede en veilige zorg – dicht bij mensen. Innovatieve ICT en integraties tussen systemen spelen hierbij een belangrijke rol.

Nu werk ik vanuit de sociale onderneming Quli b.v. aan het burgerportaal en PGO (PGD) Quli. Quli (Quality of Life) is een online (e-health) initiatief en staat voor participerende gezondheidszorg, met de burger centraal.

http://nl.linkedin.com/in/hansterbrake

Advertenties

4 gedachten over “About

  1. Beste Hans,

    Jouw innovatiekracht zie ik in je blog en in je tweets. In de trainingen die ik bij ZorgvoorKennis rond het werken met Omaha System geef kom ik Cura van Unit4 regelmatig tegen (bij onder andere Zorggroep Sint Maarten, De Rijnhoven, Respect Zorggroep en Zinn). Op dit moment zijn wij bezig met de ontwikkelingen intramuraal. Het rapporteren is daar nog belangrijker dan extramuraal. Zullen wij een keer afspreken om hierover van gedachten te wisselen?

    Groet, Sven Gutker de Geus, programmanager ZorgvoorKennis

  2. Pingback: Gastblog: Creëren van gezondheidswinst uit gastvrijheid (deel II) | Anita Holthuis- van Leeuwenkamp (AnitaHvL)

  3. Pingback: Gastblog: Gezondheidswinst uit gastvrijheid | Anita Holthuis- van Leeuwenkamp (AnitaHvL)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s